Mi egy otthoni szeletelő ideális mérete? | GRAEF márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

felvághat vele

Mi egy otthoni szeletelő ideális mérete?

Szelelőgépek esetében fontos tényező, hogy milyen a mérete, hogyan tudjuk tárolni. Egyrészt, ha túl kicsi szeletelőgépet veszünk, minden alapanyagot fel kell vágnunk több részre, mielőtt leszeletelhetnénk, de bizonyára Ön sem azért szeretne szeletelőgépet venni, hogy előtte mindent darabokra kelljen szedni. Fontos tehát, hogy figyeljen a befogható étel méretére. Ha pl. kenyeret, sonkát is szeretne szeletelni, akkor érdemes olyan szeletelőt keresnie, melynél minimum 20 cm befogható étel szélessége.

Sok háztartásban nehezen elhelyezhetőek a nagyobb konyhai készülékek, ebben az esetben érdemes kis helyigényű / helytakarékos modellt keresnie, figyelembe véve azt a szempontot, hogy ráférjen minden élelmiszer, amit szeleteni szeretne a jövőben. A túl kicsi szeletelőgépekkel legyen nagyon óvatos, hiszen a kis, általában teljesen műanyag szeletelőgépeknek a motorteljesítménye is kicsi és a motor nem bírja a terhelést.

Sokak számára alternatívát jelenthetnek az összecsukható szeletelők, melyeket el lehet tenni a fiókba vagy akár fel is lehet akasztani a falra. Ezeknek a gépeknek az egyik nagy előnye, hogy nagyon mobilisek, ezért magunkkal tudjuk vinni őket bárhova. Így például a nyaralás alatt sem kell lemondani a szeletelőgép nyújtotta kényelemről. Viszont tudni kell, hogy ezek árukat tekintve akár többszörösei is lehetnek a sima, nem összecsukható szeletelőknek, holott teljesítményben nem tudak többet.