Elektromos vagy manuális szeletelő? | GRAEF márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

felvághat vele

Elektromos vagy manuális szeletelő?

Ha szeletelőgépet szeretne venni, elsősorban azt érdemes tisztáznia magában, hogy mi a vásárlás célja. Példának okáért a legjellemzőbb indokai a vásárlásnak:

  1. Sok szalámit szeletel és egy szeletelőgéppel időt szeretne spórolni.
  2. Fájnak a kézízületei és szívesebben rábízná a kemény munkát egy gépre.
  3. Jobban szereti a friss, nem előre csomagolt élelmiszereket.
  4. Annyit szeletel, hogy hosszú távon szeretne spórolni a költségeken.
  5. Szeretne egy készüléket, ami felidézi Önben gyermekkora szép emlékeit.

Elektromos élelmiszer szeletelők:

Az elektromos szeletelők használata rendkívül egyszerű, működtetésükhöz általában csupán egy gombra, illetve a hordozókocsi mozgatására van szükség. Néhány esetben a folyamatos működésmód gomb mellett egy manuális gomb is elhelyezésre kerül a készüléken; a legpraktikusabb esetben annak hordozókocsiján (így a hordozókocsi mozgatása mellett nincs szükség a másik kezére a gomb nyomva tartásához). Az elektromos szeletelők belsejében egy motor dolgozik a kés forgatásáért, de a hordozókcsit már a felhasználónak kell mozgatnia háztartási szeletelőgép esetén. 

Manuális élelmiszer-szeletelők:

A kézi hajtású szeletelők esetében a hordozókocsi mozgatása mellett a kés forgatása is a felhasználó feladata. Ezt egy, a kés közelében elhelyezett fogantyú forgatásával viheti véghez. Azt tudni kell, hogy mivel az ember nem képes (vagy csak rendkívül nehezen) folyamatosan ugyanazt a konstans sebességet tartani a forgatás a során, a végeredmény nem lesz ugyanolyan tökéletes, mint ha elektromos motor által hajtott szeletelővel szeletelne volna. Nyilvánvalóan a manuális szeletelőgépek használata fárasztóbb és lassabb feladat, viszont ezeknek a "retró szeletelőgépeknek" nevezett készülékeknek megvan a maguk hangulata, feldobják konyhája kinézetét, valamint például nagyon élvezetes szórakozást nyújthatnak vendégei számára, akik még nem tapasztalták meg a kézi szeletelés különleges varázsát.

Összegezve tehát, ha elsősorban a funkcionalitás és a praktikusság szempontjából szeretne szeletelőt vásárolni, érdemes inkább elektromos szeletelőgép mellett döntenie. Ebből a típusból is számos dizájnos és esztétikailag tökéletesen kivitelezett példány létezik, melyek között megtalálja a saját otthonába leginkább passzoló modellt. Amennyiben szeretné otthonát retró hangulatúvá tenni, illetve nem jellemző Önre például, hogy egy egész sonkát vagy kenyeret szeletel le egyszerre, akkor a manuális szeletelőgépet is nyugodt szívvel választhatja.