A szeletelőgép tisztítása | GRAEF márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

felvághat vele

A szeletelőgép tisztítása

Otthoni szeletelőgépeknél fontos szempont lehet, hogy a készüléket könnyen tudjuk tisztítani. Emiatt fontos, hogy a szeletelő azon részei, amik közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel, könnyen hozzáférhetőek / leszedhetőek legyenek.

Az egyik ilyen alkatrész értelemszerűen maga a szeletelő körkése, melyet a konyhakésekhez hasonlóan érdemes minden használat után (max. napi egyszer) elöblögetni, persze csak zsíros vagy nedves termékek szeletelését követően. Kenyérszeletelés után nem szükséges elöblögetni őket. Ehhez fontos, hogy a szeletelőgép körkése könnyen kivehető legyen. Az olyan szeletelőknél, amelyek körkésén késvédő burkolat helyezkedik el, maga a késvédő burkolatot is el kell távolítani a kés cseréje előtt. Ez az esetek nagy részében kézzel elvégezhető. Sok esetben a körkés is eltávolítható kézzel, vagy például egy kis érmével. Akkor van nehezebb dolgunk, amikor speciális eszközre van szükség a körkés eltávolításához, és a feladat a kelleténél bonyolultabb.

A másik alkatrész, ami jó, ha eltávolítható a szeletelőről, az maga a hordozókocsi, amire az élelmiszert helyezzük a szeleteléshez. Ha ezt le lehet választani, akkor rendkívül könnyűvé válik a tisztítása, sőt még az alatta lévő részt is könnyedén tisztíthatjuk.