A szeletelő motorteljesítménye | GRAEF márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

felvághat vele

A szeletelő motorteljesítménye

A motor teljesítménye befolyásolja a szeletelő késének forgási sebességét és a szeletelés hatékonyságát. A motor teljesítménye befolyásolja továbbá azt is, hogy milyen hosszú ideig szeletelhet vele.

Egyes szeletelőgépek kis motorteljesítményük miatt hajlamosabbak a túlmelegedésre, ezért időnként szükségük van pihenőidőre a folytatáshoz. Természetesen minél nagyobb a szeletelő motorteljesítménye, annál jobb.

A háztartási szeletelőgépek motorteljesítménye jellemzően 60-200 watt között mozog. Tehát a megfelelő motorteljesítményű szeletelő kiválasztásához tudnia kell, nagyjából mennyit szeretne szeletelni. Ha csak naponta egy szendvicshez szeretne alapanyagokat szeletelni, nem feltétlenül van szüksége nagyobb motorteljesítményre, azonban érdemes azt is szem előtt tartania, hogy a kisebb motorteljesítmény gyorsabb meghibásodáshoz vezethet. Nagyobb mennyiség szeletelésekor értelemszerűen nagyobb motorteljesítményű készülékek közül érdemes választania, hiszen a folyamatos pihenőidő igen kényelmetlenné tud válni, nem beszélve a szeletelő gyors elhasználódásáról.

A nagyobb motorteljesítmény kifejezetten hasznos azok számára, akik sajtokat szeretnének szeletelni, mely a kisebb teljesítményű motorok számára megterhelő lehet.