11 hiba, amit szinte mindenki elkövet kenyérpirító vásárlásakor | GRAEF márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

felvághat vele

11 hiba, amit szinte mindenki elkövet kenyérpirító vásárlásakor

1. hiba: Olyan kenyérpirítót vásárolnak, amelybe nem férnek bele vastagabb szeletek

Graef TO80 kenyérpirító fűtőszálak

Ha csak toast kenyeret szeretne pirítani, akkor semmi probléma; azonban a legtöbb esetben az emberek más típusú kenyereket is szeretnének pirítós formájában elfogyasztani. Ilyenkor érdemes olyan kenyérpirítót választani, amelybe nem csak a vékony toast kenyér fér bele, tehát egy toast kenyér vastagságánál lényegesen nagyobb a hely a két fűtőszál között. Sőt, ha a vastagabb szeleteket preferálja, akkor ezt is érdemes szem előtt tartani. Sok pirítónál ugyanis kispórolják ezt a teret, így a gyanútlan vásárló hoppon marad és kénytelen vékonyabbra vágni a kenyérszeleteket

1. feladat: átgondolni, milyen vastag szeleteket szeretne pirítani, majd ahhoz megfelelő pirítót választani

2. hiba: Nem törődnek azzal, hogy megéghet a kezük

Van egy kar a kenyérpirítón, amit le kell tolnia, ami így leereszti a kenyérszeletet és egyúttal közrefogja azt a két összezáró fémmel. Ezzel indul be a pirítás. Amikor az adott kenyérszelet készen van, a legtöbb pirítónál a kenyérszelet kiugrik a pirítóból, de előfordulhat, hogy benne marad, vagy visszaesik a pirítóba. Ilyenkor nyilván gyorsan ki szeretné venni belőle a kenyeret, nehogy tovább piruljon. Ez nem egyszerű művelet, hacsak a fentebb említett leeresztő kart nem lehet felfelé húzni, amikor alap állapotban van. Ezzel a felfelé húzással ugyanis egyes kenyérpirítóknál lehetőség van a kenyeret felemelni, így Ön könnyedén ki tudja azt szedni a keze megégetése nélkül.

2. feladat: olyan pirítót venni, amelyben van szelet-kiemelő funkció

Graef TO80 kenyérpirító könnyű kiemelés funkció

3. hiba: Nem veszik figyelembe, hogy gyerek van a háznál

Graef TO62 kenyérpirító fűtőszálak A gyerekek szeretnek mindent megfogdosni, szeretik felfedezni a dolgokat, tárgyakat. Ezért nem csoda, ha a kenyérpirító is érdekli őket. Természetesen érdemes elmondania a gyermeknek, hogy működés közben nem mehet közel a kenyérpirítóhoz, valamint emellett érdemes figyelnie is arra, hogy a gyerek ne közelítse meg a kenyérpirítót. Ha a gyermek mégis hozzáérne a pirító falához, fontos, hogy ne égesse meg magát. Ennek érdekében nem árt, ha Ön biztonságos pirítót vásárol. Erre való a hőszigetelt ház, ami nem csak a gyermekét, hanem Önt is megvédi attól, hogy megégesse a kezét, amikor hozzáér a pirító falához.

 

3. feladat: Saját és gyermeke biztonsága érdekében hőszigetelt házzal rendelkező pirítót vásároljon.

 

4. hiba: Kevés beállítási lehetőséggel rendelkező pirítót választanak

Graef TO91 kenyérpirító tekerőgomb A pirítási fokozatok száma abban az esetben a legfontosabb, ha változatos típusú kenyereket tesz a pirítóba, különböző vastagságú kenyereket szeretne megpirítani, nagy a család és mindenki máshogy szereti a pirítóst, vagy Ön szeretne változatos módon pirítani. Nyilván minél nagyobb a fokozatok száma, annál szélesebb  választási lehetőség. Azonban túl sok fokozattal rendelkező gépet sem érdemes vásárolni, mert ha véletlenül a legmagasabb fokozatra állítanánk a kapcsolót, akár el is éghet a kenyérszelet, mely baleset forrássa is lehet. Általában az 5-6 fokozatban állíthatóság számít ideálisnak. Emellett érdemes figyelnie arra is, hogy fokozatmentesen legyen állítható a pirító a minél precízebb végeredmény érdekében.

4. feladat: 5-6 fokozatos, fokozatmentesen állítható pirítót választani

 

5. hiba: Nem foglalkoznak a biztonsággal

A jó pirítóknál nagyon ritka, de előfordulhat, hogy a kenyérszelet beragad a kenyérpirítóba. Ennek elkerülése érdekében egyes kenyérpirítókba beépítettek egy biztonsági funkciót, amely automatikusan lekapcsolja a pirítót a szelet beragadásakor.

5. feladat: olyan kenyérpirítót venni, ami automatikusan lekapcsol, ha a kenyérszelet beragad a pirítóba.

 

6. hiba: Nem foglalkoznak a kenyérpirító lelkével, az egyenletes pirítással

Graef TO81 kenyérpirító felülnézet

Önnek is volt már olyan pirítója, amely nagyon szépen nézett ki, megvolt benne minden szükséges funkció, de mégsem volt tökéletes, hiszen a kenyérszeletet nem pirította meg egyenletesen? A széleit megégette, a közepe viszont még alig ropogott. Ennél hiába állítgatja pirítási fokozatokat, sehogy sem lesz jobb… Az ilyen pirítókat kell jó messziről elkerülni. Annál a kenyérpirítónál, amelyik egyenletesen pirít, ez a tulajdonság általában fel van tüntetve, így érdemes ilyen eszközt keresni. A kulcs a fém összezáró részben van, mely pontosan úgy nyomja össze a kenyeret, hogy az minden részénél egyenletes távolságra helyezkedjen el a fűtőszáltól. Emellett persze az is lényeges szempont, hogy a kenyérszelet egyik oldala se legyen közelebb a fűtőszálhoz, mint a másik. A tökéletes elhelyezkedést a „kenyérközpontosító mechanika” teszi lehetővé a jobb pirítókban.

6. feladat: egyenletes-pirítással és kenyérközpontosító mechanikával rendelkező pirítót venni

 

7. hiba: Nem törődnek vele, hogy a kenyér könnyen kihűlhet

Aki egyszerre szeretné megpirítani a kenyérszeleteket, de nem szeretné vagy nem tudja az összeset azonnal elfogyasztani, számára jó megoldás lehet a kenyér melegentartó rács a kenyérpirító tetején, mely lehet beépített vagy lehet elmozdítható is. Ez lényegében teljesen mellékes, bár ha a konyhában kis hely van, a levehető rácsos kenyérpirítót könnyebb elhelyezni, jobban elfér kis helyen is. A melegentartó rács megakadályozza, hogy kihűljön és hogy kiszáradjon a kenyér, így mire eljut az utolsó szeletig, nem kell hideg száraz kenyeret fogyasztania, hanem a kenyér ugyanolyan friss és ropogós lesz, mintha most lett volna kész.

7. feladat: olyan pirító vásárlása, amelynek van melegen tartó rácsa
Graef TO90 kenyérpirító zsemletartó

 

8. hiba: Nem könnyítik meg maguk számára a tisztítást

Graef TO81 kenyérpirító acél morzsatálca 3. A legtöbb kenyérpirító „tisztítása” úgy működik, hogy kihúzza a kábelét a konnektorból, megfogja a kenyérpirítót, elviszi a mosogatóhoz vagy ki a kertbe, egy elegáns mozdulattal megfordítja és kirázza belőle a kenyérmorzsát, amennyire csak lehet. Ez persze nem hoz tökéletes eredményt, biztosan mindig marad benne kenyérmorzsa. A tisztítás megkönnyítésére egyes kenyérpirítókba kivehető morzsatálca van beépítve, amit csak ki kell húzni, kiszórni belőle a morzsát és akár el is lehet mosni.

8. feladat: a kenyérpirító kivehető morzsatálcával rendelkezzen

 

9. hiba: Nem veszik figyelembe, hogy milyen sokat spórolhatnak egy jó kenyérpirítóval

Graef TO62 kenyérpirító stop és kiolvasztó gombok

Az olyan alap funkciók, mint a „stop” (leállítás) és a kiolvasztás funkciók nélkülözhetetlenek bármelyik pirítóban; talán már nem is gyártanak olyan kenyérpirítót, aminek nincs meg ez a két funkciója. Azonban a legtöbb gyártó a kiolvasztás funkciót úgy alakítja ki, hogy egyúttal meg is pirul a kenyérszelet. Szerencsére vannak olyan gyártók, akik rájöttek, hogy elég,ha ez a funkció csupán kiolvasztja a fagyasztott kenyeret, hiszen így a fagyasztóból kivéve olyanná tudja varázsolni a kenyeret, mint újkorában, mintha most lett volna kész a pékségben. Így egyszerűen le tudja fagyasztani a kenyeret szeletenként és mindig csak annyit kell kivennie, amennyire szüksége van. Így spórolni is lehet, ugyanakkor nem kell átélnie azt a szörnyű érzést, amikor egy étel a kukában landol, hiszen nem kell kidobnia a kenyeret.

9. feladat: A „defrost” (felolvasztás) funkció valóban csak kiolvasszon, ne pirítsa meg a kenyeret.

 

10. hiba: Nem törődnek a kábel hosszúságával

Graef TO80 és Graef TO81 kenyérpirító kábel visszatekerő Nagy a konyhája, még sincs elég helye? Ez nagyon ismerős érzés, főleg főzés közben. Ilyenkor jönnek jól az olyan praktikus dolgok, mint pl. a hosszú kábel, aminek köszönhetően gyakorlatilag bárhol el lehet helyezni a kenyérpirítót a konyhában, és nem kell minden mást elpakolni a konnektor közeléből ahhoz, hogy piríthasson egyet.

10. feladat: Hosszú vagy extra hosszú kábellel felszerelt pirítót vásárolni

 

11. hiba: Nem figyelnek rá, hogy a család minden tagja szereti a pirítóst

A családi reggelizés úgy lehet teljes, ha mindenki egyszerre ül az asztalnál. Ha mindenki pirítóst eszik, ez egy kétszeletes pirító esetén igen nehezen kivitelezhető, hiszen míg valaki arra vár, hogy elkészüljön az ő szelet kenyere, addig a többiek már megették a sajátjukat. Ilyen esetre érdemes inkább négyszeletes kenyérpirítót vásárolni, melynek köszönhetően a család egyik tagjának sem kell arra várnia, hogy ő is asztalhoz ülhessen.

11. feladat: átgondolni, hogy mennyi pirítóst fognak egyszerre készíteni, és ha szükséges, 4 szeletes pirítót venni

Graef TO100 kenyérpirító emelőkar

Különleges ajánlatainkért kattintson ide: 4 szeletes és fém kenyérpirítók >>

GRAEF kenyérpirítók