1. trükk: Tárolja megfelelően!
Miután kibontotta az általában 1 kilós, vagy 250 grammos szemes kávé zacskóját, normál esetben (és ha szeretne életben maradni), nem issza meg egyszerre az egészet és vendégeknek sem főzi le az egész zacskó kávét. A kávé a felbontást követően szinte azonnal elkezd veszíteni az aromájából, ezért fontos, hogy légmentesen tárolja, pl. egy jól zárható dobozban vagy a daráló (szintén légmentesen zárható) kávébab tartályában. Hűtőszekrénybe semmiképpen ne tegye be, mert pont az ellenkező hatást éri el. Persze ha a legfrissebb kávét szeretné inni később is, használjon kávékapszulát vagy POD-ot (kávépárnát), melyek jóval drágábbak a szemes kávénál, de közvetlenül a darálás után légmentesen lezárták őket (erről akkor bizonyosodhat meg, ha a kávépárnák egyenként be vannak csomagolva, mert önmagában a kávépára nincs légmentesen lezárva).
2. trükk: Tartsa melegen!
A kávébabbal ellentétben a már lefőzött kávé nem veszít az aromájából, ezért akár pár óra múlva is nyugodtan megihatja a korábban lefőzött kávét, az ízélmény olyan lesz, mintha frissen készítette volna el az élénkítő csemegét. Viszont arra ügyeljen, hogy a kávé hidegen nem túl finom, ezért jobb, ha termoszba önti addig, amíg újra eljön a kávéidő.